Enkelklachten

Enkelklachten

Een bekende blessure van de enkel is het “door de enkel gaan” waarbij de enkelbanden aan de buitenkant van de enkel verrekt worden of scheuren. Hierdoor ontstaat zwelling en een bloeduitstorting en is belasten pijnlijk. Het aanleggen van een tapeverband door uw fysiotherapeut kan de eerste 1 a 2 weken helpen. Daarna is het van belang te oefenen met de enkel zodat kracht en stabiliteit weer terug komen.

Enkelinstabiliteit komt tevens geregeld voor. Hierbij zwikt de enkel op onverwachte ogenblikken snel om bijvoorbeeld op oneffen terrein of tijdens het lopen. Dit is op het moment zelf pijnlijk. Soms ontstaan een klein beetje zwelling. Door middel van oefentherapie kan hier wat aan gedaan worden zodat er minder vaak of helemaal niet meer gezwikt wordt.

Andere klachten die kunnen voorkomen aan de enkel zijn overbelasting van pezen van de enkel of voet, het niet goed functioneren van de gewrichtjes van enkel of voet en irritatie van het gewrichtskapsel. Laat uw fysiotherapeut bij Fysio de Paasberg Terborg de klachten beoordelen.