Achillespeesklachten

Achillespeesklachten

De achillespees bevindt zich aan de achterzijde van de voet en enkel. Bij pijnklachten aan de pees is de pees zelf vaak overbelast. We spreken dan vaak ook wel van een achillespeesontsteking. De pees kan wat verdikt zijn en doet pijn. Tevens kan de kwaliteit en de structuur van de pees verslechterd zijn waardoor herstel langer kan duren. We kunnen dit voor u beoordelen door het maken van een echo.

Achillespeesklachten worden bij Fysio de Paasberg Terborg effectief behandeld middels shockwavetherapie en oefentherapie. Daarnaast is het van belang de belasting tijdelijk aan te passen zodat de pees goed kan herstellen.

Iets minder vaak komt ook een achillespeesscheur voor. Dit ontstaat meestal acuut tijdens sporten. Vervolgens ontstaat vaak zwelling rondom de enkel en kuit en soms een bloeduitstorting. Het is bij een totale ruptuur niet meer mogelijk de voet naar beneden te bewegen en lopen gaat moeilijk. Bij gedeeltelijke scheuren is dit vaak nog wel mogelijk maar pijnlijk. Uw fysiotherapeut kan door middel van testen en een echo beoordelen of er sprake is van een scheur. Behandeling van een ruptuur zal meestal gebeuren door gips, en in enkele gevallen operatief.

Wilt u een afspraak maken? Mirjam is onze Therapeut en zal u zo goed mogelijk helpen.


0315 215 353

info@fysiodepaasberg.nl


Stuur een e-mailof bel 0315 215 353